HVAD ER LYOCELL STOF?

Lad os starte med at definere, hvilken type stof det er.

Med det mener vi, er lyocell naturlig eller syntetisk?

Det er sammensat af træcellulose og er forarbejdet med syntetiske stoffer, ligesom viskose eller typisk rayon.

Når det er sagt, betragtes lyocell som et semisyntetisk stof, eller som det officielt er klassificeret, en forarbejdet cellulosefiber.Men fordi det er lavet af plantebaserede materialer, er det ofte klumpet sammen med andre naturlige fibre.

Det blev mere populært som tiden gik, og nu anses det for at være en bæredygtig mulighed for dem, der ønsker at undgå fuldsyntetiske stoffer som polyester eller ikke-veganske stoffer som silke.

Det er åndbart og fugttransporterende og dermedlyocellbruges ofte til at lave miljøvenligt undertøj, bæredygtige håndklæder, etiske jeans og skjorter.

For sin evne til at erstatte mindre bæredygtige fibre har nogle virksomheder, som Selfridges & Co., kaldt lyocell som et "mirakelstof".

Selvom det bestemt anses for at være en af ​​de mere bæredygtige fibre derude, kan vi finde både positive og negative påvirkninger på miljøet, hvis vi ser nærmere på produktionen af ​​lyocell.

FORDELE OG ULEMPER VED LYOCELL

Fordele ved Lyocell

1,Lyocellbetragtes som et bæredygtigt stof, fordi det er lavet af træ (i tilfælde af TENCEL, fra bæredygtige kilder) og derfor er biologisk nedbrydeligt og komposterbart

2、Lyocell kan blandes med andre stoffer som bomuld, polyester, akryl, etisk uld og fredssilke

3、Lyocell er åndbar, stærk og skånsom mod huden med en blød, silkeagtig tekstur

4、Lyocell er strækbar og er effektiv til at absorbere fugt, hvilket gør den til en fantastisk mulighed for aktivt slid

5、I modsætning til viskose og andre typer rayon er lyocell fremstillet ved hjælp af en "lukket sløjfe"-proces, hvilket betyder, at de kemikalier, der bruges i produktionen, ikke frigives til miljøet

Ulemper ved Lyocell

1, Mens lyocell i sig selv er komposterbart, hvis det blandes med andre syntetiske fibre, vil det nye stof ikke være komposterbart

2、Lyocell bruger meget energi på at producere

3、Lyocell er et sart stof, så foreslå at bruge en kold vask og ingen tørretumbler


Indlægstid: 13. september 2022