Indisk tekstilindustri: Forsinket stigning i tekstilafgiften fra 5 % til 12 %

New Delhi: Goods and Services Tax Council (GST) under ledelse af finansminister Nirmala Sitharaman besluttede den 31. december at udskyde stigningen i tekstilafgiften fra 5 procent til 12 procent på grund af modstand fra stater og industri.

Tidligere var mange indiske stater imod stigningen i tekstiltarifferne og bad om en udsættelse.Sagen er anlagt af stater, herunder Gujarat, Vestbengalen, Delhi, Rajasthan og Tamil Nadu.Staterne sagde, at de ikke støttede en stigning i GST-satsen for tekstiler fra de nuværende 5 procent til 12 procent fra 1. januar 2022.

I øjeblikket opkræver Indien en skat på 5 % på hvert salg på op til 1.000 Rs, og GST Boards anbefaling om at hæve tekstilafgiften fra 5 % til 12 % vil påvirke et stort antal små forhandlere, der handler.I tekstilsektoren vil selv forbrugere blive tvunget til at betale ublu gebyrer, hvis reglen implementeres.

Indienstekstilindustrienmodsatte sig forslaget og sagde, at beslutningen kunne have en negativ indvirkning, hvilket fører til et fald i efterspørgslen og økonomisk recession.

Indiens finansminister fortalte på et pressemøde, at mødet blev indkaldt som en nødsituation.Sitharaman sagde, at mødet blev indkaldt, efter at Gujarats finansminister bad om en udsættelse af beslutningen om omvendt skattestruktur, der skal træffes på rådsmødet i september 2021.


Indlægstid: Jul-11-2022